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Registros recuperados : 15 | |
2. | | NUNES, M. Z.; FRANCO, C. R.; SANTOS, R. S. S. dos; BOFF, M. I. C.; ROSA, J. M. Avaliação de substâncias naturais sobre Anastrepha fraterculus em laboratório. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 25, n. 2, p. 136, jul. 2012. p. 128. 1 pendrive. Suplemento especial. Resumo (30) apresentado no 10º Seminário Nacional sobre Fruticultura de Clima Temperado, de 26 a28 de junho de 2012, São Joaquim, SC. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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3. | | NUNES, M. Z.; BOFF, M. I. C.; SANTOS, R. S. S. dos; ROSA, J. M. da; FRANCO, C. R. Fruticultura orgânica: avaliação de parâmetros para o ensacamento de frutos de pereira. Cadernos de Agroecologia, Cruz Alta, v. 6, n. 2, p. 1-4, dez. 2011. Resumo apresentado no VII Congresso Brasileiro de Agroecologia, Fortaleza, CE, de 12 a 16 de dezembro de 2011. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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4. | | NUNES, J. C.; SANTOS, R. S. S. dos; BOFF, M. I. C.; NUNES, M. Z.; FRANCO, C. R. Desenvolvimento de Physocleora dimidiaria (Guenée, 1852) (Lepidoptera:Geometridae) em hospedeiros naturais. Entomotropica, v. 28, n. 3, p. 183-191, dez. 2013. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | NUNES, M. Z.; BOFF, M. I. C.; SANTOS, R. S. S. dos; FRANCO, C. R.; ROSA, J. M. da. COntrol of the South American fruit fly in pear fruits with natural-based products. Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 6, n. 3, p. 344-349, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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7. | | WILLE, P. E.; PEREIRA, B. A.; WILLE, C. L.; RESTELATTO, S. S.; BOFF, M. I. C.; FRANCO, C. R. Natural resistance of soybean cultivars to the soybean looper larva Chrysodeixis includens (Lepidoptera: noctuidae). Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 1, p. 18-25, jan. 2017. Título em português: Resistência natural de cultivares de soja à lagarta-falsa-medideira Chrysodeixis includens (Lepidoptera: Noctuidae). Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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8. | | SOUZA, R. B. de; FRANCO, C. R.; BOFF, M. I. C.; KOVALESKI, A.; BARROS, C. de A.; GIUSTINA, P. G. D.; SITON, A. T.; COSTA, C. V. Biologia de Anastrepha fraterculus (Diptera: Tephritidae) em frutos de Campomanesia xanthocarpa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 25., 2014, Goiânia, GO. Resumos... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão; Universidade Federal de Goiás, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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9. | | NUNES, M. Z.; FRANCO, C. R.; SANTOS, R. S. S. dos; BOFF, M. I. C.; ROSA, J. M. da; BOFF, P. Bioatividade de compostos naturais e inseticidas no desenvolvimento de Anastrepha fraterculus (Diptera: Tephritidae) em frutos de pera. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. Anais web. Curitiba: SEB: UFPR, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | NUNES, M. Z.; BOFF, M. I.; SANTOS, R. S. S. dos; FRANCO, C. R.; WILLE, P. E.; ROSA, J. M. da. Damage and development of Anastrepha fraterculus (Diptera: Tephritidae) in fruits of two pear cultivars. Agrociencia Uruguay, v. 19, n. 2, p. 42-48, Jul./Dic. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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11. | | NUNES, M. Z.; SANTOS, R. S. S. dos; BOFF, M. I. C.; FRANCO, C. R.; ROSA. J. M. da; WILLE, P. E.; BOFF, P. Caracterização de danos decorrentes do ataque de Anastrepha fraterculus (Diptera: Tephritidae) em diferentes fases do desenvolvimento de frutos de pera. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. Anais web. Curitiba: SEB: UFPR, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | BOTTON, M.; RIBEIRO, L. G.; FRANCO, C. R.; GARCIA, F. R. M.; MACHOTA JUNIOR, R.; BORTOLI, L. C.; CORREA, S. C.; RESTELATTO, S. S.; PERON, R. A. dos S. Avaliação de atrativos alimentares para o monitoramento de adultos da mosca-das-frutas sul-americana na cultura da macieira. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo. Anais... Caçador: Epagri, 2013. p. 39. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | SANTOS JUNIOR, C. F. dos; SPECHT, A.; GODOY, M. S. de; SANTOS, M. dos; JOAQUIM JÚNIOR, C. Z.; COSTA, Y. K. S. da; PARREIRA, M. C.; FRANCO, C. R. First record of Spodoptera cosmioides (Walker, 1858) (Lepidoptera: Noctuidae) in hop (Humulus lupulus L.). Revista Caribeña de Ciências Sociales, v. 13, n. 1, p. 557-566, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 15 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
18/06/2018 |
Data da última atualização: |
05/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BARBIERI, S. F.; PETKOWICZ, C. L. de O.; GODOY, R. C. B. de; AZEREDO, H. M. C. de; FRANCO, C. R. C.; SILVEIRA, J. L. M. |
Afiliação: |
Shayla Fernanda Barbieri, UFPR; Carmen Lúcia de Oliveira Petkowicz, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; Célia Regina Cavichiolo Franco, UFPR; Joana Léa Meira Silveira, UFPR. |
Título: |
Pulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg): characterization and rheological properties. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 263, p. 292-299, Oct. 2018. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2018.05.004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. |
Thesagro: |
Espécie Nativa; Geléia; Guabiroba; Polpa de Fruta. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa; Fruit pulp; Jams; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01774naa a2200289 a 4500 001 2092528 005 2018-11-05 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2018.05.004$2DOI 100 1 $aBARBIERI, S. F. 245 $aPulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg)$bcharacterization and rheological properties.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aFruit pulp 650 $aJams 650 $aRheology 650 $aEspécie Nativa 650 $aGeléia 650 $aGuabiroba 650 $aPolpa de Fruta 700 1 $aPETKOWICZ, C. L. de O. 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aFRANCO, C. R. C. 700 1 $aSILVEIRA, J. L. M. 773 $tFood Chemistry$gv. 263, p. 292-299, Oct. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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